STAP 3 - Wie wijst jou de weg? - Er is een perfecte gids: Jezus

Natuurlijk moet die gids eerst wel bij jou in “de auto” komen zitten. Je kunt hem uitnodigen om in je leven te komen. Dat is eigenlijk heel eenvoudig, maar het heeft wel vergaande consequenties. Het begint met te erkennen dat je tot nu toe maar wat zonder God op stap was. Dat is nu wat God “zonde” vindt. Zonder God lopen we namelijk de bedoeling van ons leven mis. Om dat relatieprobleem tussen God en mens op te lossen stuurde God zijn zoon Jezus Christus naar onze planeet. Zijn missie is om ons weer bij God te brengen. En al zit je midden in de rimboe van je leven, Jezus brengt je weer op de hoofdweg! Vraag is alleen of jij het aandurft om met hem als gids op pad te gaan!

Er is een perfecte handleiding: de bijbel.
Die bestseller moet je echt gaan lezen! Begin bij 1 van de 4 levensbeschrijvingen over het leven van Jezus: Mattheüs, Markus, Lukas of Johannes. Daarna kun je een ander deel gaan lezen of gewoon bij het begin beginnen. Het is zeker een goed idee om de bijbel samen met iemand anders te gaan lezen. Het liefst natuurlijk met iemand die er goed in thuis is. Het is namelijk geen roman die je in één adem uitleest. Het is een levensboek met meerdere lagen.

En er zijn verschillende reisbureaus: kerken.
Tja, dat personeel werkt misschien niet zo perfect als je zou willen. Maar ja, het zijn ook geen feilloze computers zoals je tomtom! Het zijn mensen zoals jij en ik, met goede en minder goede kanten. Maar ze willen je graag op weg helpen. Daarvoor hoef je niet perse naar de kerk, hoewel je daar natuurlijk wel welkom bent. Ga eens in gesprek met iemand van wie je weet dat hij / zij christen is. Zo iemand kan natuurlijk meer voor je betekenen dan deze website.

stap 1
stap 1